Jégkrém készítése házilag
Te is kíváncsi vagy arra, hogy készíthetsz fagyigép nélkül krémes állagú jégkrémet otthon? Most ajánlunk Neked különböző összetevőjű recepteket, hogy megtaláld a számodra tetszőt.
Nem kell sok hozzá, pár gyümölcs, víz vagy tejszín, esetelg egy kevés csokoládé.
Az egyetlen különleges eszköz, amire még szükséged lesz, az a jégkrémforma. Ez egyszeri beruházást igényel, és hosszú ideig újrahasználható.
Joghurtos-gyümölcsös jégkrém
Hozzávalók: Elkészítés
|
Gyümölcsös jégkrémnyalóka
Hozzávalók
10 dkg szeder
10 dkg piros ribizli
3 ek méz
250 g joghurt
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
A szedret és a ribizlit külön-külön tálkába tesszük, és meglocsoljuk 1-1 ek mézzel. Kb. 15 percig állni hagyjuk.
Szeder réteg: beletesszük a szedret a turmixgépbe, hozzáadunk 1,5 ek joghurtot, és összeturmixoljuk. Félretesszük.
Ribizliréteg: beletesszük a ribizlit a turmixgépbe, hozzáadunk 1,5 ek joghurtot, és összeturmixoljuk. Félretesszük.
Joghurtréteg: a maradék joghurtban elkeverünk 1 evőkanál mézet és 1 tk vaníilia kivonatot. Félretesszük.
Rétegzés: a poharak aljába kanalazzuk a szederpürét. Betesszük a mélyhűtőbe. Várunk kb. 10-15 percet, hogy valamennyire megdermedjen. Így haladunk a rétegek során.
Fehércsokoládés jégkrém Hozzávalók
|
Reméljük adtunk néhány ötletet a meleg nyári napok felfrissítéséhez. :)