Kérdésed van! Érdeklődj: +36-20/496-2908

Blog

Süssünk kekszet!

Süssünk kekszet!

A keksz egy olyan édesség, amelyet szinte mindenki ismer és szeret. Legyen szó egy reggeli kísérőről vagy egy délutáni nassolnivalóról, a keksz mindig jól jön. Az alábbi cikkben találsz 3 különböző receptet. 

Ha különlegessé szeretnék tenni a kekszeidet, az alábbi kiszúrókkal megtehetetd. Akár szülinapra, akár közös program a gyerekkel, ezekkel a formákkal biztos emlékezetes marad.

Nézzük is a recepteket: 

DÁN VAJAS KEKSZ

22.5dkg vaj
17dkg cukor
2db tojássárgája
1tk vaníliakivonat
22dkg liszt
0.5tk sütőpor
0.25tk só

 

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a vaníliakivonattal ízesítjük. A liszttel elkeverjük a sütőport és sót, majd fokozatosan a vajas masszához adagoljuk. Keksznyomóba töltve sütőpapírral kibélelt tepsire nyomjuk a kekszeket, majd 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.


EGYSZERŰ CITROMOS KEKSZ

40dkg liszt
20dkg porcukor
20dkg vaj
1db citrom
1db tojás
3ek kristálycukor

 

A lisztet összegyúrjuk a porcukorral, a vajjal, a citrom reszelt héjjával és a tojással.
A tésztát kinyújtjuk, megszórjuk kristálycukorral, majd kör alakú formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük a kekszeket.

OMLÓS VAJAS KEKSZ

17.5dkg liszt
7.5dkg kukoricaliszt
7.5dkg porcukor
1csip só
17.5dkg vaj

 


Az átszitált liszthez és kukoricaliszthez hozzákeverjük a porcukrot és a sót, majd összegyúrjuk a puha vajjal. A tésztát négyfelé osztjuk, és hosszú rudakat formázunk mindből, majd felkarikázzuk az összeset. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egy villával megszurkáljuk, és 160 fokon 1 óra alatt aranyszínűre sütjük.

Jó sütkérezést!