Kérdésed van! Érdeklődj: +36-20/496-2908

Blog

Gumicukor házilag - akár halloweenre is!

Gumicukor házilag - akár halloweenre is!

A gumicukor egy kiváló nyalánkság, amit üzletekben is lehet kapni, de otthon is könnyedén elkészítheted, és személyre szabhatod az ízét és az alakját.

Halloween is közeleg, így nincs is jobb alkalom arra, hogy saját otthon készített gumicukrokkal lepjük meg a családot és a vendégeket.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan készíthetsz kísértetiesen finom gumicukrokat, amik nemcsak finomak, hanem kreatív és látványosak is.

A gumicukorhoz szükségünk lesz valamilyen izű szörpre, zselésítő anyagra és akár édesítőre. 
Zselésítéshez a legegyszerűbb a zselatin, de akit zavar, hogy ennek alapanyaga a
szarvasmarha csontja, választhatja az agaragart

A gumicukor készítése roppant egyszerű, az alapanyagokat egyszerűen össze kell melegíteni, majd formába önteni, és hagyni megdermedni. A forma viszont nem mindegy: ne legyen túl nagy és túl mély: lehetőség szerint érdemes szilikon bonbonformát használni, ezeknek formája, mérete is ideális, ráadásul a puha szilikonból könnyedén kifordítható a megdermedt gumicukor.


  • 3 dl szörp (többféle ízben)
  • 3 ek agaragar vagy porzselatin
  • 3 dl víz 

Halloweeni tipp: Ha szeretnéd, hogy a gumicukrod színesebb, rémísztőbb legyen, rakj bele egy pici ételfestéket. 

Elkészítés: 100 milliliternyi szörpöket töltsünk ki tálkákba (ha különféle ízeket használunk), és keverjünk mindegyikbe egy-egy evőkanál agaragart vagy zselatint. Öntsük mindegyik fajtát
egy-egy edénybe, adjunk mindegyikhez 1-1 deciliter vizet, majd közepes lángon, a forrástól
számítva egy percig főzzük. 
Kevergetve felforrósítjuk, de forralni nem szabad.

Ezután szilikon bonbonformába öntjük, és ha kihűlt, 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy
kellően megdermedjen.

A bonbonformából óvatosan kifordítjuk a gumicukrokat, és már fogyaszthatjuk is.
Hűtőben tároljuk, mert nincs benne tartósítószer!