Kérdésed van! Érdeklődj: +36-20/496-2908

Blog

Tuile

Tuile

A tuile egy vékony, ropogós sütemény, amely gyakran kísérőként szolgál desszertekhez, például fagylalthoz vagy mousse-hoz.

Hozzávalók:

  • 50 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 50 g porcukor
  • 50 g liszt
  • 2 tojásfehérje
  • Vanília kivonat vagy más ízesítő (opcionális)

Elkészítés lépései:

  1. Előmelegítés: Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.

  2. Tészta elkészítése:

    • Egy tálban keverd habosra a vajat és a porcukrot.
    • Add hozzá a tojásfehérjéket egyenként, alaposan keverd össze minden egyes hozzáadás után.
    • Szitáld bele a lisztet, majd keverd simára a masszát. Ha szeretnél, ízesítheted vanília kivonattal vagy más ízesítőkkel.
  3. Formázás:

    • Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra tegyél kis kanálnyi adagokat a masszából. Egy kanál hátuljával vagy egy spatulával simítsd el vékony kör alakúra (kb. 7-8 cm átmérőjű).
    • Győződj meg róla, hogy elegendő távolságot hagysz a tuilék között, mert sütés közben szétterülnek.
    • Ha szeretnél szép formákat, akkor itt találod: https://cukraszplaza.hu/shop_search.php?search=tuile
  4. Sütés:

    • Süsd a tuiléket 5-7 percig, vagy amíg a szélek aranybarnára nem sülnek. Figyelj rájuk, mert nagyon gyorsan megéghetnek.
  5. Formázás sütés után:

    • Amint kiveszed a sütőből, gyorsan és óvatosan egy spatulával emeld le a tuiléket a sütőpapírról, és helyezd őket egy sodrófára vagy egy palackra, hogy meghajoljanak. Ha lapos tuiléket szeretnél, akkor hagyd őket sík felületen kihűlni.
    • Hagyd teljesen kihűlni, hogy ropogósak legyenek.

Tipp:

  • Gyorsan kell dolgoznod a sütés után, mert a tuilék nagyon gyorsan kihűlnek és megszilárdulnak. Ha nehezen formázhatóak, tedd vissza őket pár másodpercre a sütőbe, hogy kicsit meglágyuljanak.

Jó étvágyat kívánok a tuilékhez!