Sajtroló

A sajttroló egy egyszerű, mégis ínycsiklandó étel, amely tökéletes választás lehet egy gyors snackként vagy akár egy vendégváró falatként. Krémes sajt és ropogós tészta találkozása minden falatban igazi élvezetet nyújt.
Hozzávalók:
Krém:
0,5 l tej
9 dkg rétesliszt
3 db tojássárga
2 dkg só
10 dkg sajt
25 dkg margarin
Tészta:
500 g leveles tészta
Elkészítés:
A tésztát kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk, majd a csövekre feltekerjük.Tojássárgával megkenje tesszk a sütőbe. 180 fokon 10-15 percig készre sütjük.
A tejet a sóval meglangyosítjuk, majd a réteslisztet és a tojássárgáját a tej egyharmadával csomómentesre keverjük. Ha felforrt a tej összeöntjük és összefőzzük. Forrón bele keverjük a resztelt sajtot. Majd ha a sajt elolvadt hozzáadjuk a margarint és addig keverjük míg a krém felveszi a margarint. Kihűlés után töltjük a sajtroló tésztát majd a két végét reszelt sajtba mártjuk.